1 mar 2012

ICV-EUiA denuncia que CiU i PP aturen l’hospital Ernest Lluch

Els portaveus ecosocialistes als ajuntaments de Cerdanyola, Montcada, Ripollet, Barberà i Badia expliquen que CiU i PP van tombar l’esmena al Pressupost de la Generalitat presentada pel grup parlamentari d’ICV-EUiA que demanava la priorització d’aquest hospital

ICV-EUiA critica que els Pressupostos de la Generalitat no destinin cap partida a la construcció de l'hospital Ernest Lluch, que ha de donar servei a les localitats de Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Barberà. La formació ecosocialista lamenta que CiU i PP votessin en contra de l’esmena que ICV-EUiA ha presentat als Pressupostos de la Generalitat instant el govern a incloure dotació econòmica per a iniciar la construcció d'aquest equipament sanitari.
“CiU i PP han anat acusant al govern d’Entesa, els darrers anys, de l’endarreriment de la construcció de l’Hospital Ernest Lluch. Però ara que governa CiU no s’ha avançat ni un pas. És més, s’han fet passos enrere” ha denunciat Santi Cayuela, portaveu d’ICV-EUiA a Cerdanyola. Cayuela també ha explicat que a l’acord signat entre CiU i PP, únicament apareix la intenció d’iniciar un estudi, aquest any, per analitzar la necessitat o no d’aquest equipament tan reclamat.
Cayuela ha estat acompanyat, en la roda de premsa, pels portaveus de la coalició a Montcada, Ripollet i Badia. El portaveu a Montcada, Josep Maria González, ha fet referència a la regidora del Partit Popular Eva Garcia, “regidora de Montcada que també és parlamentària i que ha votat una cosa al Ple Municipal i una altra al Parlament, respecte l’hospital”. González també ha destacat la importància que té per a Montcada aquest hospital, “on hem perdut les urgències nocturnes i no tenim coberts els serveis de pediatria ni de ginecologia. L’Hospital hauria de servir per resoldre totes aquestes necessitats”
També el portaveu del grup ecosocialista a Ripollet, Valentí Nieto, ha destacat la necessitat del nou hospital “no només per l’aspecte sanitari, sinó també per a generar ocupació i lluitar contra xacra de l’atur”, i el portaveu a Badia, Eusebio Argueta, ha explicat que “si l’Hospital Ernest Lluch es tira endavant es descongestionarà el servei del Parc Taulí, de Sabadell”, en aquest sentit també beneficiaria la població de Badia, que té el Taulí com a hospital de referència.

No hay comentarios: