22 may 2013

ICV-EUiA reitera a la cimentera i a la Plataforma Antincineració la desmantelació de la fàbrica i la recuperació del Turó amb el corredor verd de Collserola.

ICV-EUiA reitera a la cimentera i a la Plataforma Antincineració la desmantelació de la fàbrica i la recuperació del Turó amb el corredor verd de Collserola.

La coalició ICV-EUiA ha tornat a manifestar a la representació social i a l’empresa la seva aposta per una Montcada i Reixac sense cimentera, ni cremadora de residus.

A la reunió mantinguda el passat 16 d’abril amb la Fundació CEMA, CCOO, el Comitè d’empresa i la direcció de Lafarge, la coalició s’ha reiterat en la urgent necessitat d’establir un calendari per a dur a terme el desmantellament de la fàbrica, garantint l’ocupació.

Tal i com afirma Oscar Gil, coordinador d’EUiA i regidor del grup municipal d’ICVEUiA “hem de fer efectives les mocions aprovades per tots els grups municipals en relació a l’oposició municipal a la crema de residus i al manteniment de l’activitat cimentera en el cor de la ciutat”.

En aquest sentit el grup municipal d’ICV-EUiA demanarà a l’ajuntament la constitució imminent de la comissió formada per l’equip de govern, els grups municipals, la plataforma, la empresa i els treballadors, que es recull a la moció aprovada al Ple de 2011, per tal d’iniciar la desprogramació de l’activitat, el desmantellament de les instalacions, el seguiment de la restauració del Turó i la seva connexió amb Collserola a través del corredor verd, i fer el seguiment de l’activitat en el compliment de les normes i requisits mediambientals.

Així, s’ha fet saber també als membres de la Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac, a la reunió que la coalició ha mantigut ahir dimarts dia 21, i en la que també és va establir entre d’altres el manteniment de la coordinació i col·laboració d’ambdues entitats, per tal de sumar tots els esforços necessaris en la defensa dels interessos globals de la ciutadania de Montcada i Reixac que no són altres que acabar amb les activitats insalubres i contaminants.

En paraules de la Presidenta local d’ICV, Mercedes Paredes, “continuarem mantenintnos forts en les nostres pretensions d’una ciutat neta i verda, i en el nostre suport a la Plataforma i altres organitzacions de defensa del mediambient, convençuts de que ara més que mai hem d’apostar per les energies renovables i per l’economia verda com a fórmula de creació d’ocupació i de motor d’activitat pels nostres polígons industrials”.

El grup municipal també ha mantingut una reunió amb representants de la coalició al Parlament i experts mediambientals, els quals han manifestat que Montcada i Reixac no pot ser tractada com d’altres ciutats amb cimenteres, ateses les seves pròpies característiques d’ubicació.

No hay comentarios: