9 jul 2013

Comunicat d'ICV-EUiA contra el racisme d'Eva García (PP)

Les paraules de la regidora del PP, Eva Garcia són en si mateixes una expressió de purcinisme. Justament quan ens anem assabentant pels mitjans d'informació de les corrupteles i els diners il·lícits amb els quals el PP va sostenir la seva activitat política durant els últims 20 anysl'única cosa que se li ocorre a la Sra. García és criminalitzar a les persones migrades. Quant agrairia la ciutadania, farta dels abusos de poder als quals ens té acostumats el PP, que una regidora d'aquest Partit denunciï amb la mateixa contundència els fets delictius que espresenten a l'interior de la seva formació política. No obstant això passa tot el contrari, l'orientació del PP és maquillar els escàndols de corrupció que li acorralen amb cortines de fum,i per a això res millor que atacar amb bastes mentides a un col·lectiu que té limitada la seva ciutadania i per tant no pot prendre la paraula per defensar-se de totes aquestes calúmnies.

Les paraules de la Sra. García, a més de xenòfobes, feixistes i vergonyoses, són una claraapologia al racisme amb l’ única intenció d’erosionar la convivència als nostres barris.

En qualsevol cas i malgrat que els únics culpables de la crisi han estat PP-PSOE, i en últimes elsque en realitat haurien de pagar les conseqüències de les seves pròpies negligències, ésimportant aclarir alguns aspectes dels assenyalaments de la Sra. Garcia:

• NO ÉS VERITAT que les persones migrades es quedin amb tots els ajuts socials. No hi haajudes específiques pel fet de ser immigrant. Per exemple a l'Ajuntament de Montcada, lamajoria d'alumnes que han obtingut ajuts d'escolarització són de nacionalitat espanyola amb un68,98%. Pel que fa al lloc de naixement, el 84,79% dels alumnes han nascut entre Catalunya(73,80%) i Espanya (10,99%) seguit d'un 6,17% nascuts al Marroc.

• NO ÉS VERITAT que hi hagi bonificacions fiscals o ajudes especials per a negocis regentats perpersones migrades. No obren quan volen, ho han de fer ajustant-se a la normativa vigent

• NO ÉS VERITAT que abusin i col·lapsin el sistema sanitari i farmacèutic. L'assistència aurgències de la població estrangera és la mateixa que l'espanyola; exactament el 14,2% del totalde pacients, que correspon al percentatge de població estrangera que viu a l'àrea d'influència del'hospital.

• Les persones migrades utilitzen un 40% menys de recursos sanitaris que els espanyols i elconsum farmacèutic és de 96,5€ anuals front els 446,40€ dels espanyols. (2)

La manca de recursos no és pas per culpa del "nouvinguts" sinó per les ferotges retallades tant de la Generalitat com del govern central que han optat per obeir al poder econòmic situant elsinteressos d'aquest per sobre dels drets dels ciutadans.

A més caldria fer una reflexió a propòsit de la idoneïtat de publicar aquests escrits en un mitjàde comunicació municipal per tant demanarem en el Ple que es discuteixi la no publicació en unfutur de qualsevol opinió que vulneri els drets humans i fomenti l'odi i el racisme.

ICV-EUiA tindrà tolerància zero davant d'aquests discursos i defensarem la convivència i ladiversitat al nostre municipi. I tant que a Montcada hi cabem tots Sra. Garcia!

(1) Dades de l’Hospital de Sant Pau

(2) (XXX Jornades de l’Asociación de Economía de la Salud; 2010, Juan Oliva)

No hay comentarios: