27 abr 2012

Comunicat de la coalició d'ICV-EUiA sobre l'acte de la PIMEC anunciat per l'Ajuntament

Després de la noticia apareguda ahir a la veu.cat on es donava difusió a la trobada empresarial organitzada per un departament municipal, el nostre grup municipal vol fer la següent declaració:
El departament municipal de Promoció Econòmica encapçalat pel convergent Joan Carles Paredes, prepara unes jornades descaradament partidistes i totalment contradictòries als acords generals adoptats pel nostre consistori on s’aprofundirà els aspectes “positius” de la controvertida reforma laboral amb un to totalment esbiaixat pel que fa als ponents que només tindran veus els que representen a la patronal (PIMEC).
Talment es necessari recordar que el passat dia 28 de març el consistori amb els vots favorables del PSC, ERC i ICV-EUIA va aprovar una moció a favor de la vaga general del 29 de març i en contra de la reforma laboral presentada pel govern del PP, per tant, s’evidencia una falta de respecte vers al Plenari, l’únic instrument a l’abast per a la pressa de decisions i acords democràtic en clau municipal.
Tots els regidors que van donar suport a la moció també ho feien a la manifestació del dia 29 a Montcada i Reixac, per aquest motiu ara sobta que el propi ajuntament organitzi unes jornades amb una PIMEC que considera que la reforma laboral “introdueix canvis importants, i que van en la bona direcció” i encara no més greus declaracions com que la reducció de les indemnitzacions per acomiadaments ja les demanaven fa temps i que inclús es van fer propostes per endurir-les, tal i com va fer el grup parlamentari de CIU.
Es del tot incoherent aquesta actitud, però evidentment pròpia d’un govern amb objectius totalment inconciliables, per una banda CIU utilitza la institució d’altaveu per fer propaganda partidista, i per altre uns socialistes amb un discurs d’esquerres * i una gestió de dretes, realment qui governa a Montcada i Reixac PSC o CIU? La esquerra o la dreta?
El partit PSC no ha fet prevaldre la seva superioritat a les urnes i aquest fet perjudica els interessos dels treballadors i les treballadores com ara l’empresa AMS I ACISA del grup ALDEASA ubicades al polígon la Ferreria que amb un imminent ERO deixarà sense feina a 35 persones a Montcada. Els hi explicaran aquestes famílies els pros de la reforma?
Paradoxalment a l’actitud del grup socialista el nostre grup municipal sí vol defensar el vots dels treballadors i treballadores, per la qual cosa  instem en primer lloc que el govern anul·li aquesta jornada o bé que es doni cabuda dins la taula rodona a les diferents opinions sobre la reforma.
I per últim, entenem i recolzem les declaracions que arrel d’aquesta notícia la secció sindical de CCOO a l’Ajuntament ha manifestat en un comunicat,  tot expressant que l’administració ha de preveure un altre jornada per informar dels efectes de la reforma laboral sobre la classe treballadora vetllant pels interessos de tota la ciutadania i garantir la igualtat d’oportunitats de tots els sectors de la societat”.

*Tant PSC com ICV-EUiA vam organitzar actes informatius per anar a la vaga del dia 29 i en contra de la reforma laboral.

No hay comentarios: